Een afsluiting met een begin

Terwijl de laatste boekbespreking op de agenda stond kwam er een onverwachte vraag. ‘Zullen we een keer naar de film gaan? Los van de boekenclub, maar dan wel met onze leden en wie nog meer wil?’ Dat vonden we een goed idee. En zo geschiedde het.

Het werd Reaching for the Moon. Het was broeierig in zaal twee van ’t Hoogt. (En eerlijk is eerlijk, ik heb zaal twee nog nooit vol gezien). Het was wat schuiven maar de club vond een plekje op het vergane pluche terwijl de lampen langzaam doofden.

Ik ben niet snel te spreken over een film met een lesbisch thema. Althans zo stond de film te boek. Maar verrassend genoeg was dit juist geen film met een lesbisch thema maar een biopic over het tumultueuze leven van twee geliefden, de Amerikaanse dichteres Elizabeth Bishop en de Braziliaanse Architecte Lota De Maceto Soares. Ik kan er meer over vertellen, maar dat wil ik niet. Ga naar de film, die is absoluut de moeite waard. Liefdevol. Gepassioneerd. Humoristisch. Zwart. Creatief. Verleidend.

En de filmavond? Die houden we er in! Wat een mooie afsluiting van het tweede seizoen of is het al het begin van het derde seizoen?

 

Reaching for the Moon

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s